200 milyon liralık "35. Sokak"

Güncelleme Tarihi:

200 milyon liralık 35. Sokak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2010 16:15

İnşaat sektöründe 40 yıldır faaliyet gösteren Akşan Yapı, İzmir Ulukent'te 130 bin metrekare alan üzerine 200 milyon lira yatırım bedelli konut projesi başlattı.

Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, düzenlediği basın toplantısında, “35. Sokak” adını verdikleri projenin hafif çelik yapı sistemleriyle inşa edileceğini bildirdi.

İzmir'in deprem sorununa çözüm üreten, komşuluk ilişkilerini koruyarak müstakil bir hayat sunan, çevreyle dost bir proje hazırladıklarını dile getiren Şimşek, projeye başlamadan önce İzmir'de 500 kişiyle anket çalışması yaptıklarını ve insanların nasıl bir ev istediği yönünde bilgi aldıklarını ifade etti.
Şimşek, 555 konuttan oluşan ve altı tip konutun yer alacağı projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

“35. Sokak Projesi, İzmir'de ve tüm Türkiye'de tabuları yıkacak. Çünkü bu proje hayattan ne beklediğini tespit edebilenlerin sahipleneceği bir proje olacak. Bahçeli, müstakil evleri, tek bir sokak üzerinde düşünerek, sosyal yönden zengin bir hayat yaratmayı amaçladık ve dörtte üçü yeşil alanlardan oluşan 35. Sokak Projesi'ni geliştirdik. Proje, kıvrılarak uzanan 2 kilometrelik tek bir sokak üzerine yerleştirilmiş, 2 bin kişilik bir nüfusun yaşayacağı bahçeli evlerden oluşuyor. Projenin mimarı, İzmir Opera Binası projesinin yarışmasını kazanan, yapı dalında 2010 Ulusal Mimarlık Ödüllü'nün de sahibi Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu. Müstakil yaşama vurgu yapan projemiz Türk kültürünün 'sokak' kavramını, komşuluğu günümüze taşıyor, tıpkı bir Ege kasabası gibi Ege kültürünü yaşamla buluşturuyor.”

“HAFİF ÇELİK SİSTEMLERİMİZİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ”

İnşaatlarda kullandıkları hafif çelik sistemleri için ABD'den “know how” aldıklarını ve sonrasında üretim tesisi kurduklarını dile getiren Şimşek, yılda 25 bin ton üretim yaptıklarını, bu üretim miktarıyla 3 bin adet 150 metrekarelik konut yapılabileceğini kaydetti.

Şimşek, hafif çelik yapı sistemlerinin tüm duvarların döşemeyle birlikte taşıyıcı özellikte olduğunu ve galvanize çelikten soğuk şekillendirme yöntemiyle üretildiğini belirterek, “Fabrikada modern makinelerle ürettiğimiz çelik taşıyıcı sistem elemanları, korunaklı bir şekilde inşaat sahasına getirilip monte ediliyor. Homojen, izotropik, dayanıklı ve insan insiyatifi en az olan hafif çelik yapı sistemleri, hatasız ve hasarsız üretime olanak tanıyor” dedi.

35. Sokak Projesi'nin Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) öncülüğünde Breeam tabanlı kendi sertifikasına başvuran ilk sürdürülebilir konut projesi olduğunu söyleyen Şimşek, bu sertifika için “yaşam alanlarının çevresel ayak izlerinin azaltılması, iç hava kalitesinin doğal ışık ve doğal havalandırmayla sağlanabilmesi, yaşam alanı sakinlerine daha sağlıklı ve konforlu yaşam koşulları sunulabilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla geleceğe yatırım yapılması” gibi koşulların arandığını anlattı.

Şimşek, projeyi 24 ayda tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!